Gradients

By DOM Designs 15 februari 2018

De gradiënt trend heersten in het niet zo verre verleden ook al hoogtij. Ze werden gevonden op elke websiteknop, pagina kop tekst en PowerPoint-presentatie. Uw zakelijke PDF was niet cool, tenzij een verloop de cover sierde. Toen, ergens rond het einde van 2007, waren ze buitenspel gezet omdat we een tijdperk van plat design omarmden.

Stripe maakt gebruik van levendige gradiënt achtergronden om semi-vlakke illustraties te complimenteren. Het platte ontwerp evolueert en gradiënten maken hun moderne comeback als een platte ontwerpverbetering. Deze verbetering maakt deel uit van een ontwerp-update die vaak wordt aangeduid als “flat 2.0” of “semi-plat ontwerp”. Hun terugkeer in iOS en de acceptatie door marktleiders zoals Stripe en Instagram hebben hun populariteit opnieuw gestold en je zult ze zien in de vorm van een levendige UI, branding, achtergronden, illustraties en overlays.

We zien ook een toenemend gebruik van de term ‘color transitions’ bij het verwijzen naar verlopen. Hoewel de termen onderling verwisselbaar lijken te worden gebruikt, verwijst “kleurovergang” vaker naar de moderne toepassing die levendig, soepel en “platter” is – passend bij platte ontwerpesthetiek.

Ook wij maken websites met kleurovergang!

Address

Pretorialaan 28a1, Rotterdam