Responsive logo

By DOM Designs 10 februari 2018

Het is tien jaar geleden dat responsief ontwerp een revolutie teweegbracht in het web en sindsdien is het de industriestandaard geworden. De snelle opkomst van mobiel browsen (en een eindeloos assortiment aan apparaten en schermformaten) heeft kritieke bruikbaarheidsproblemen veroorzaakt voor traditionele websites. Ontwerpers en ontwikkelaars begonnen te experimenteren met verschillende manieren om ontwerpen aan te passen aan het apparaat van de gebruiker als een one-website-fits-all oplossing. Dit legde de basis voor wat bekend zou worden als “responsief ontwerp” een responsive logo wordt ook steeds meer onderdeel van dit responsief ontwerp.

Het idee om logo’s te wijzigen om aan dezelfde gebruikerseisen te voldoen, is tot nu toe grotendeels ondenkbaar gebleven. Bedrijven hebben hun logo de afgelopen jaren vernieuwd tot moderne, vereenvoudigde versies en responsief logo-ontwerp is de logische volgende stap in het voldoen aan de eisen van vandaag.

 

Digitaal en interactief ontwerper Joe Harrison creëerde een experimenteel project genaamd “Responsive Logos” om de creatie van schaalbare logo’s voor enkele van ’s werelds grootste merken te verkennen.

Ook wij van DOM Designs helpen je graag met je responsive logo!

Address

Pretorialaan 28a1, Rotterdam